Ons complete aanbod...

Greeploze keukens

Greeploze keukens

Een greeploze keuken is een keuken waarbij geen handgrepen op de kasten worden bevestigd. Greeploze keukens passen perfect bij de trend van het strakke interieur met rechte lijnen. De keukens zijn van nature elegant en vallen op door hun eenvoud. Het schoonmaken van de keukenfronten is ook eenvoudiger doordat er geen uitstekende grepen meer zijn. De greeploze stijl wordt vooral gekozen in een moderne of tijdloze keuken. Er worden verschillende soorten technieken gebruikt.

Mechanisch systeem

Een push-to-open systeem is de populairste optie in een greeploze keuken. Dit systeem zorgt ervoor dat met een druk op de keukenkast de deur opengaat. Het voordeel hiervan is dat de kasten gemakkelijk te openen zijn. Ook wanneer u geen handen vrij heeft kan de kast worden geopend door op het front te drukken. Vaak heeft dit systeem ook een soft close die ervoor zorgt dat de kasten niet hard dicht kunnen gaan en geremd worden om beschadiging en harde geluiden te voorkomen.

Greep lijsten

Deze lijsten zitten aan de bovenkant van de keukenfronten, hierdoor vallen ze niet op. Het aanrecht wordt iets hoger geplaatst dan de fronten of de lade waardoor er ruimte ontstaat voor de greep. Deze greep lijsten zorgen voor een uniek design in de keuken.