Ons complete aanbod...

Eilandkeukens

Eilandkeukens

De eilandkeuken is al jaren een veel gekozen keukenopstelling. Het zorgt ervoor dat de keuken meer betrokken wordt bij de rest van het huis en geeft een open en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als barretje/eetplek. Een eilandkeuken is tegenwoordig niet meer alleen voor luxe en grote keukens. Ook in kleinere keukens kan een keukeneiland worden geplaatst en kunt u ervoor zorgen dat de keuken dé centrale plek in het huis wordt. Er zijn verschillende opties als u kiest voor een keukeneiland.

Schiereiland

Een schiereiland is een keukeneiland dat niet vrijstaand is, maar bevestigd zit aan de muur of aan het aanrecht van de keuken. Het grote voordeel hiervan is dat deze eilandvorm weinig ruimte in beslag neemt en toch veel opbergruimte creëert in de keuken. Een schiereiland kan ervoor zorgen dat uw keuken een unieke opstelling krijgt. Ook is het mogelijk om in een kleinere of moeilijke ruimte toch een keukeneiland te plaatsen.

Kookeiland

Een kookeiland is een losstaand keukenblok met ingebouwde keukenapparatuur. In de meeste gevallen is in ieder geval de kookplaat ingebouwd. Het plaatsen van de kookplaat in het eiland zorgt ervoor dat de keuken open wordt en dat de kok niet met zijn/haar rug naar de gasten hoeft te staan.

Spoeleiland

Een spoeleiland is een veel gekozen eiland. Het spoeleiland bevat een werkblad met daarin een geïntegreerde spoelbak. Het eiland biedt alsnog een groot werkblad waar gemakkelijk u gemakkelijk kunt snijden, wassen, spoelen en eten. Het plaatsen van een spoeleiland is over het algemeen minder complex doordat er minder aansluitingen te hoeven worden geplaatst in vergelijking met een kookeiland met gaspitten.